AFYONKARAHİSAR / SANDIKLI - Barbaros Ortaokulu

Ara

Veli ziyaretlerimiz başlamıştır, öğrencilerimiz Hazal ve Tuğçe SİVRİKAYA´nın  babaları Mustafa Bey´in daveti üzerine ziyarette bulunduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda Müzik Atölyesi oluşturmak istiyoruz. İmkanlarımız şu an kısıtlı yardımcı olmak isteğen Okul Aile Birliği Üyelerimizden, Öğretmenlerimizden, Öğrencilerimizden destek bekliyoruz. Yardımcı olmak isteyenler Müdür Yardımcısı Hüseyin TAŞPINAR ve Müzik Öğretmenimiz Özge SÜTKAN´la irtibata geçebilirler. HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Kas

Kodlama Projemiz Nedir?

Okulumuzda başlatmak istediğimiz, Hüseyin TAŞPINAR ve Merve Sultan ÇERÇİ öncülüğünde, öğrencilerimize “GELECEĞİNİ KODLA” Eğitim- Öğretim projesidir.

Öğrencilerin; analitik düşünme becerilerinin, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin,  girişimcilik becerilerini gelişmesi, öğrendiklerinin somut şeylere dönüştüğünü görmek, üretebilmenin hazzını yaşamak ve kod yazma bilincinin oluşması için, bilişim teknolojileri ve yazılım derslerinde verilmesidir.

Kodlama:Bilgisayarlara, elektronik aygıtlara, makinalara, robotlara ne yapmaları gerektiğinin istenmesidir.

Proje Amacı:

Öğrencilerimizi, bilgisayar kullanım becerileriyle donatıp tüketen değil üreten bireyler haline getirmek. Bu çerçevede; teknolojiyi yakından takip eden çocuklarımıza kodlamayı öğreterek, sadece bilişim uygulamaları kullanan değil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmektir.

Proje Gerekçesi:

Zamanının çoğunu bilgisayar oyunu ile geçiren öğrencilerin; bu zamanı kendi isteğiyle eğlenerek öğrenmeye ayırması, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konuma gelmesi bir şeyler üretmenin hazzını yaşamaları gerekmektedir.

Kodlama, öğrencilerin düşünme becerisinin artması yanında, öğrencilerde analitik düşünme, problem çözümünde adım adım ilerleme, karşısına çıkan sorunlara pratik çözümler üretebilme gibi yetenekleri kazanmaları

Proje Hedefleri:

• Kod okur-yazarlığı bilincini kazandırmak ve bu çerçevede ortaokul öğrencilerini, kod okuryazarı haline getirmek.
  • Matematik, Fen Bilgisi gibi müfredatlar arası disiplinlerle bağlantı kurarak, öğrenilen ama gerçek hayatta uygulama imkânı bulunamayan bazı bilgileri somutlaştırma şansı vererek eğitimlerine (ders başarılarına) katkıda bulunmak.
  • Dersi alan tüm öğrencilerin çevrimiçi kodlama eğitimi veren internet siteleri (code.org,appinverter vb. ) sitesine kayıt yaptırmasını sağlamak.
  • Scratch – Blockly-  vb. programları kullanarak Arduino gibi micro işlemcilerle özgün projeler üretmelerini sağlamak:
  • Kodlama öğrenerek, robotik programlama eğitimleri ile somut ürünler ortaya çıkarmalarını sağlamak,